Ferie – og lækker mad!

Den sunde kost er helt klart nemmest at holde fast i, når det er hverdag. Når ferien melder sig, bliver vi her i familien alvorligt udfordrede.

En netop afholdt ferie i Rom viste i hvert fald, at selvom det kun netop er forår, så er en is pr. dag påkrævet. Så ja, der er gået seks dage med sandwich, pasta (som romerne er ret gode til at lave), pizza (som romerne så også er ret dygtige til at fremstille), vin (som de er fænomenale til i Italien), is (både den gode italienske, men også den pakke med seks Oreo-is, som var evigt og i døgndrift tilgængelig i den lokale Carrefour). Og det smagte alt sammen fortræffeligt.

Feriens fælder og fristelser

Rom, og alle andre storbyer, byder dog også på sunde valg. Vi var heldige at bo en spytklat fra et lækkert, lille, økologisk grønttorv. Her kunne man få lækre auberginer, zucchini, tomater, kæmpe peberfrugter og meget andet. I den lokale Coop bød de på hjemmelavet pesto og oliven i alle afskygninger, friskbagt surbrød og lækre skinker. Der var altså fine muligheder for at få fyldt op på grøntkontoen.

Men ferietid er altså også is-tid, og man skal være et skarn for ikke at nyde en lækker pizza fra den lokale stenovn eller en omgang mortadella, skinke og pesto med et glas vin på terrassen. Til gengæld går man jo byen tynd og rammer de fleste dage op i nærheden af 20000 skridt, og sørger man så for at få en lejlighed på fjerde sal, så er motionen også klaret.

Hjemme igen står den på et gensyn med løbeskoene. Dem var der simpelthen ikke plads til i kufferten denne gang!

Trænger man til et lille grøntsags-spark kan man jo lige tjekke Opstrammeren #5 her på siden. Så er vi i gang igen;-)

Rom kan i øvrigt varmt anbefales her i vinterferietiden. Lejlighederne er billige, og flybilleterne ligeledes. Vi fik en lejlighed med to soveværelser og to badeværelser, køkken, stue, lækker tagterrasse, midt på Corsoen (Roms svar på Strøget) i gåafstand til alle de store seværdigheder, til små penge for os fem. Prisen stiger til over det dobbelte hen mod højsæsonen.