Yoga eller løbesko? -en sund sjæl i et sundt legeme

Indrømmet: Jeg har altid været mest til løbeskoene. Der bestemmer man selv, man skal bare sætte det ene ben foran det andet, og så kan man jo løbe eller slæbe sig hjem, når man ikke gider mere.

Men yoga derimod er en virkelig hård udfordring. Jeg har de sidste par år dyrket lidt “terrasse-yoga”. Det er lykkedes ved hjælp af youtube og en rigtig fin bog, jeg købte. Den hedder “Yoga for løbere og luntere”. Den er god og passer fint til en lunter som mig.

For et par måneder siden besluttede jeg alligevel at få lidt professionel hjælp. Med en veninde som mellemled fandt jeg en fantastisk yogalærer.

Det blev starten på en ugentlig seance, som for mig består af følgende: Jeg træder ind i lokalet, ser mig omkring og tænker: Den her, den klarer jeg! En halv time efter står jeg så kampsvedende og kæmper for at holde balancen på ben, der ryster af syre. I mens skal jeg huske at TRÆKKE vejret. Alle andre er mere yndefulde end mig. Tror jeg nok. Jeg har ikke tid til at se efter det.

Alligevel er yogaen blevet en afhængighed på linje med den, der kan ligge i en rulle chokoladekiks.

Løbeskoene er stadig mine bedste venner, når den daglige motion klares. Men det yoga der, det kan altså anbefales!

Yoga eller løbesko – Bevæg dig hver dag.

Det skal plantes væk! – om haver og sundhed

Vi har altid haft have. Jeg er også vokset op med have. Jeg har kort sagt aldrig været uden have. Men i en del år lå vores have sådan lidt øde hen. Vi havde travlt med små børn, arbejde og dagligdag. En dag for nogle år siden kunne jeg bare mærke, at jeg savnede den der have. Det hele var druknet lidt i inde-liv.

Frisk luft og velvære

Så jeg gik ud i haven til de to højbede, og så gravede jeg. Senere såede jeg, og endnu senere sagde jeg til min bedre halvdel, at det eneste, jeg virkelig ønskede mig, var et drivhus. Det byggede han så til mig. Og jeg fik det hundrede gange bedre, end jeg havde haft det i mit sofa-liv.

Siden har jeg været helt bevidst om, hvor vigtigt det er for sundhed og velvære at komme ud hver dag. Det er ture i skoven med hunden og gode løbeture. Jeg har virkelig slidt nogle løbesko og næsten en hel labrador op på den konto. Og så har vi dyrket vores have og drivhus i det omfang, vi har haft tid og lyst til. Siden har jeg lagt kosten om på en måde, som passer ret godt sammen med glæden ved køkkenhaven.

Jeg har faktisk været snydeheldig, for i vores familie går der mange grøntsager igennem. Jeg har aldrig regnet ud, om det kan betale sig at lave dem selv, og vi er på ingen måde selvforsynende. Men det er fantastisk at spise grønt, man selv har dyrket.

Afstresning, sund kost, bevægelse og en god nattesøvn

Uanset om man selv dyrker det grønne, så er det at minimere sin stress en vigtig del af en sund livsstil. Det er et benarbejde og en udvikling, man selv skal finde sin vej i. Har du brug for hjælp til en kostomlægning, som også vil indvirke positivt på din kropslige og mentale stress, så er du velkommen til at kontakte mig.

Spiring af søde kartofler til årets høst.