Om Tine Pedersen – kost, livsstil og de gode ting i livet

Sundhed er for mig et holistisk begreb, hvor kost eller motion ikke kan stå alene. Sundhed er et begreb, der dækker hele vores krop, hjerne, tilværelse, og de ting, vi vælger at fylde tiden med. Det handler i høj grad om at finde en balance, hvor vores fysik mødes med det niveau af krav vores hjerne og følelser har gavn af og trives med. For mig giver det ikke mening at fylde køleskabet med broccoli og gå mindst 10 000 skridt om dagen, hvis vores krop og psyke beder om ro. Omvendt kan det også være nødvendigt at udfordre træthed, sukkertrang og smerter for at bevæge sig mod et stærkere og bedre liv.

Jeg er meget optaget af at finde det brændstof, der virker for den enkelte person eller familie. Derfor vil al vejledning tage udgangspunkt i det hele menneske med de ressourcer og behov, man nu en gang har. Det handler om at finde motivation og lyst til at leve sundt resten af livet uden at føle afsavn og pligt. At ændre vaner, der er dårlige for vores velbefindende kan tage lang tid, og det er derfor vigtigt at finde vaner, vi mener kan styrke os og glæde os. Ellers kommer vi til at bruge tiden forkert.

Jeg er uddannet lærer i 2004, og har siden arbejdet med børn i aldersgruppen 6-16 år. Jeg har videreuddannet mig inden for neuropædagogik og neuropsykologi, og jeg har erfaring fra konsulentarbejde inden for mit fag.

I 2018 blev jeg færdiguddannet som kostvejleder og konsulent i Proces Ernæring® med speciale i vægttab, samt i børn og overvægt. Min interesse for at lære mere om kostens betydning opstod, da jeg på egen hånd forsøgte at lægge min kost om og efter ganske kort tid opdagede, hvor stor betydning det havde at skrue op for det grønne og ned for det søde. Jeg lever i dag sundt og grønt, men fornægter ikke et godt stykke kød eller en god kage.

Jeg er mor til tre børn og har en aktiv fritid primært med løb på asfalt og i naturen. Jeg sætter stor pris på at være i naturen og har stor erfaring med, hvad det kan gøre for vores sundhed og trivsel.

Bloggen her handler udover kost og motion også om alle de andre ting, der gør livet lækkert;-)